Сайт бібліотеки

Білогірського опорного закладу ім.І.О.Ткачука


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 260
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Квітень » 8 » Майстер клас білогірчанки Ольги Маркової
13:15
Майстер клас білогірчанки Ольги Маркової

      В актовому залі НВК Білогірський  історико-краєзнавчий музей провів майстер клас Ольги Маркової (Галішевої). Майстриня займається пошиттям норвезької інтер’єрної ляльки у стилі «Тільда».

                     

                     

      Історія цих милих і наївних іграшок веде нас до Норвегії. Саме там живе їх авторка Тоні Фінангер. Дуже добрі, смішні, з довірливими маленькими чорними очима, вони завоювали серця і рукодільниць, і дизайнерів, і дітей усього світу. Перша іграшка Тільда з’явилася в 1999 році, коли Тоні було 25 років. Невідомо, кого саме вона зображала, але вона дала ім’я найпопулярнішому напрямку хобі. По своїй суті будь яка тильда є “ліцензійною” авторською іграшкою Тоні Фіннангер, чиї викройки і дизайни зараз використовують майстрині по всьому світу. Ким би не була іграшка-тільда – купальницею, пасхальним зайчиком, кішечкою або равликом – вона завжди має набір характерних рис.

                      

 

                     

Як зробити ляльку Тільду? Шити ляльку Тільду, як і будь-яку м’яку іграшку не складно –розповідала майстриня. Навіть виготовлення викройки не складає особливих труднощів – всі іграшки настільки по-доброму примітивні, що лекала для них можна легко змалювати з фотографії готової ляльки. Ці наївні персонажі люблять, щоб їх шили своїми руками. Ляльки Тільди, зшиті вручну, виглядають і акуратніше, і більше відповідають стилю текстильної ляльки Тільди, задуманому її прародителькою. Ляльки «Тільда», створені своїми руками, здатні захопити надовго і всерйоз. Пошивши один раз Тильду, ви не зможете зупинитися і будете продовжувати створювати все нові і нові….    Існує дві лінії пошиття іграшки: звірята і ляльки. Пошиття здійснюється з натуральної тканини.   На виставці представлена колекція ведмедиків  «Теdi».

                     

     Майстриня є учасницею чотирьох міжнародних виставок-ярмарок в місті Києві «Hand made Expo», «Maabin». Роботи Ольги Маркової знайшли своїх поціновувачів не лише в Україні, але й в Казахстані, Канаді.

                           

 

                             

Переглядів: 605 | Додав: bilogirya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz