Сайт бібліотеки

Білогірського опорного закладу ім.І.О.Ткачука


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 260
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Жовтень » 23 » МОН започатковує проект вільного доступу до електронних версій шкільних підручників
14:27
МОН започатковує проект вільного доступу до електронних версій шкільних підручників

22 жовтня 2014 року Міністр освіти і науки Сергій Квіт провів зустріч з членами Асоціації книговидавців та книгорозповсюджувачів України, представниками Інституту інноваційних технологій та змісту освіти, Громадської ради при МОН, експертами ІТ-технологій щодо ефективного функціювання електронного депозитарію підручників на офіційному сайті МОН.                                                                                   

Зустріч із представниками видавництв проводилася за ініціативи Міністерства та асоціації «Інноваційний розвиток України».                                                                         

Під час зустрічі Міністр освіти і науки наголосив на важливості вільного доступу учнів та їх батьків до електронних версій підручників. Сергій Квіт зазначив, що сьогодні, в складних фінансових умовах, коли за тих, чи інших обставин діти не мають підручників, Міністерство за добровільною згодою видавництв, які виконують державне замовлення, пропонує створити єдину платформу електронних версій підручників та надати учням можливість скористатися ними. «Держава протягом років вкладала кошти в підручники. Зараз є нагальна потреба надання вільного доступу до електронних версій цих підручників», - підкреслив Міністр освіти і науки Сергій Квіт.                                                                                     

Міністр зазначив, що сьогодні з огляду на фінансовий стан видавничої справи, цей проект не має на меті заважати видавництвам продавати книжки та вручатися в ринок, а навпаки надасть можливість у майбутньому розвивати електронну книжку та сприятиме просуванню видавничих компаній. Тому, за словами Міністра, при створенні електронного депозитарію мають бути враховані можливості та інтереси всіх сторін, зокрема, видавництв, авторів, учнів і батьків.                                                                                                        

У свою чергу, представники видавництв порушили питання авторських прав на використання електронних версій підручників та варіанти форматів їх розміщення на сайті. На думку експертів, підручники можуть бути розміщені на одній платформі в PDF форматі, з можливістю веб-доступу в html-форматі та як альтернативний додаток на комп’ютері учня. Учасники зустрічі погодилися з тим, що доступ до підручників має бути простим та зручним у користуванні.                                                                                                    Нагадаємо, що на сайті МОН вже розміщено посилання на електронний репозитарій підручників, розроблений Центром освітніх комунікацій. На даний момент, в онлайн-доступі розміщені далеко не всі електронні версії підручників. На репозитарії вже завантажено підручники для 1, 2, 3, 4 і 6 класів. Заплановано, що саме цей портал буде платформою для проведення конкурсу з відбору підручників для 4 і 7 класів. Та, на думку користувачів, досить часто виникають проблеми з завантаженням текстів підручників та складністю реєстрації на порталі. Завдяки зусиллям учасників зустрічі електронний депозитарій підручників удосконалюватиметься, а українські школярі отримають зручний доступ до електронних версій підручників.

 

 
 

Переглядів: 621 | Додав: bilogirya | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz