Сайт бібліотеки

Білогірського опорного закладу ім.І.О.Ткачука


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 260
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

Вийшов з друку перший навчальний посібник для учнів 10-11 класів з новітній історії України, де описані Революція гідності і російська агресія проти України.

Презентував посібник  в Києві його автор історик Павло Полянський.

Він відмітив, що в посібнику війна Росії проти України "не подається як спонтанна реакція Путіна на події на Майдані, а як заздалегідь спланована каральна акція проти України".

Також, за його словами, особливість посібника полягає в тому, що в ньому українські політики не згадуються як "вожді Майдану". "Головний герой Майдану - це громадянське суспільство", - відмітив Полянський.

Переглядів: 460 | Додав: bilogirya | Дата: 11.10.2016 | Коментарі (0)

Скандальний навчальний посібник з російської мови для третьокласників буде вилучено з користування у школах. Про це повідомляється на сайті МОН. Як зазначається, Комісія з педагогіки та методики початкового навчання скасувала гриф «Схвалено для використання у загальноосвітніх закладах» навчальному посібнику «Русский язык. 3 класс: отрывные карточки: к учеб. (автор Коченгина М. В.), що був надрукований видавництвом «Ранок» у січні 2014 року. Відповідний лист про неможливість використання цього посібника у навчально-виховному процесі через невідповідність змісту сторінок про державні символи Росії засадам патріотичного виховання учнів уже розіслано обласним органам управління освіти, ректорам/директорам інститутів та академій післядипломної педагогічної освіти, директорам науков ... Читати далі »

Переглядів: 472 | Додав: bilogirya | Дата: 05.10.2016 | Коментарі (0)

Міністерство освіти і науки України, підтримуючи ініціативу Міжнародної асоціації шкільних бібліотек (IASL) щорічно з 1 по 31 жовтня в рамках Міжнародного місячника шкільних бібліотек проводить Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек. У 2016 році третій Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек проходитиме під гаслом "Книга і читання - важливий чинник у вихованні духовних цінностей учнів". Цьогорічний Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек має сприяти зростанню престижності читання як культурної цінності, використанню потужного виховного потенціалу української літератури, застосуванню сучасних підходів з прищеплення навичок читання, обміну досвідом між бібліотекарями щодо його популяризації, залученню нових користувачів до бібліотек.

Переглядів: 428 | Додав: bilogirya | Дата: 03.10.2016 | Коментарі (0)

У наступному навчальному році підручники для школярів будуть безкоштовними. Про це Укрінформу повідомила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. «Так, підручники будуть безкоштовними. Ви знаєте, що під час фінансово-економічної кризи, яка відбулася після Революції Гідності у нас був один рік, коли було фінансування підручників 50:50. Зараз ми цю другу половину дофінансовуємо через місцеві бюджети. І цього навчального року діти знову отримають безкоштовні підручники»,- заявила Гриневич. За її словами, зараз змінюються зміст і стандарти освіти. Відтак, будуть змінюватися і підручники. Гриневич висловила сподівання, що вже з 1 вересня діти в початковій школі навчатимуться по оновлених програмах. Їх оновлення полягатиме у тому, що школярів «розвантажуватимуть» від зайвого, непотрібного теоретичного змісту, який «переобтяжує дитину і не відповідає її віковим особливостям».

Переглядів: 455 | Додав: bilogirya | Дата: 16.09.2016 | Коментарі (0)

До уваги учнів 4,7 та 8 класів !!!

Всім учням 4,7 та 8 класів негайно звернутись в бібліотеку, станом на 5 вересня 2016 надійшли слідуючі підручники:

4 клас:

1. Вашуленко. Українська мова

2. Богданович. Математика

3. Гільберг. Природознавство

4. Веремійчик. Трудове навчання

5. Несвіт. Англійська мова

7 клас:

< ... Читати далі »
Переглядів: 410 | Додав: bilogirya | Дата: 09.09.2016 | Коментарі (0)

Учням перших класів вже в цьому навчальному році дозволять писати олівцем, щоб понизити рівень стресу. Про це в інтерв'ю ЛІГА.net повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

"Не чекаючи початку реформи школи, ми починаємо працювати над розвантаженням програм від зайвої непотрібної інформації і термінології, яка не відповідає віковим особливостям дітей. Крім того, ми вирішили дозволити першокласникам писати олівцем. Усім батькам відомі такі багатостраждальні моменти, коли дитина написала півсторінки, помилилася, вириває сторінку і переписує. Вони тільки вчаться писати, і повинні мати право на помилку, і не боятися цієї помилки. Щось не так написали - стерли гумкою і виправили", - сказала вона.

За її словами, ц ... Читати далі »

Переглядів: 465 | Додав: bilogirya | Дата: 02.07.2016 | Коментарі (0)

Американська газета Parade на честь річниці видання звернулась до письменниці Енн Патчетт, щоб та відідбрала 75 найкращих книг за останні 75 років. Газеті цього року виповнилося якраз 75 років.

Разом із працівниками власного книжкового мазину Parnassus Books у місті Нешвіль письменниця взялась за відбір. "У процесі відобру ми зрозуміли, наскільки у нас різні погляди на усе, що стосується літератури, і тільки одне нас об'єднує - велика любов до книжок". Рейтинг Патчетт поділила за десятиліттями.

... Читати далі »

Переглядів: 391 | Додав: bilogirya | Дата: 01.07.2016 | Коментарі (0)

                                                                     

Сьогодні, відбулась подія міжнародного значення у галузі культури - презентація "Кобзаря" Тараса Шевченка, перекладеного китайською мовою. Видання створене у співпраці багатьох державних інституцій України та Китаю, але фінансувалося лише коштами посольства КНР.

... Читати далі »

Переглядів: 543 | Додав: bilogirya | Дата: 23.05.2016 | Коментарі (0)

      

Міністр освіти і науки обіцяє зробити процес відбору підручників відкритим і прозорим

Конкурс з відбору підручників для учнів 8 класів був оголошений надто пізно і вчителі матимуть мало часу для вибору підручників на електронному репозитарії. Про це, під час наради у Міністерстві освіти і науки, сказала міністр Лілія Гриневич.

«На Колегію Міністерства освіти і науки 28 квітня винесені майже 180 назв підручників, яким експерти рекомендували надати гриф Міністерства та дозволити їх використання в школі», - сказала Гриневич.

За ... Читати далі »

Переглядів: 386 | Додав: bilogirya | Дата: 28.04.2016 | Коментарі (0)

Другий рік поспіль за всю освітню історію України працюватиме електронний репозитарій http://ua.lokando.com/start.php, який дозволяє вчителям самостійно обирати підручники для навчання. Про це повідомляє офіційний сайт МОН. Станом на сьогодні вчителі вже можуть проглядати і залучати до навчання 245 електронних версій підручників. Саме цей портал буде платформою і для проведення нового конкурсу з відбору підручників для 8 класів. Сьогодні кожен користувач може ознайомитися з покроковою інструкцією, як користуватися репозитарієм, а також «Як зареєструватися на сайті репозитарію». Зареєстровані користувачі матимуть доступ не тільки до електронних версій підручників, а й до різноманітного навчального матеріалу (аудіозаписи, ілюстрації, тести, конспекти уроків тощо) Усім особам, відповідальним за цю роботу в навчальних закладах, необхідно уважно слідкувати за діями та оголошеннями, які відображаються на сторін ... Читати далі »

Переглядів: 1085 | Додав: bilogirya | Дата: 19.04.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 15 16 »
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz