Сайт бібліотеки

Білогірського опорного закладу ім.І.О.Ткачука


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 260
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Червень » 2 » Міжнародний день захисту дітей
15:26
Міжнародний день захисту дітей

Міжнародний день захисту дітей

1 червня весь світ відзначає День захисту дітей. Це свято запроваджене в листопаді 1949 року рішенням сесії Міжнародної демократичної федерації жінок. Тоді, по закінченні Другої світової війни, учасниці сесії у столиці Франції — Парижі урочисто заприсяглися боротися за створення умов, необхідних для щасливого та гармонійного розвитку майбутніх поколінь, тобто, дітей.
А що є найважливішою умовою щасливого дитинства? Звичайно ж, мирне співіснування людей, що є гарантією спокійного і радісного життя кожної окремої родини.
Уперше свято було відзначено в 1950 році. Цей день — ще і день мобілізації світової спільноти для боротьби на захист дітей від загрози війни, за збереження здоров'я дітей, за здійснення їхнього виховання та надання освіти на демократичних засадах.
20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея
Організації Об'єднаних Націй прийняла Декларацію прав дитини. Здавалося б, від чого і від кого треба захищати малюків? На планеті нині щоденно тисячі дітей помирають від голоду, нестачі ліків і медичної допомоги в найбідніших країнах світу. Дітей підстерігають неписьменність, непосильна й багатогодинна робота заради шматка хліба, різні хвороби, нещасні випадки, грубість дорослих, а часом — і жорстокість батьків.
Декларація прав дитини передбачає: дитина повинна мати право на ім'я й громадянство, користуватися всіма благами соціального забезпечення; вона має бути захищена від усіх форм жорстокості та експлуатації. Документ наголошує, що діти мусять виховуватись у дусі взаєморозуміння в родині та в суспільстві. Глибоким змістом наповнені рядки Декларації про обов'язок людства надати дітям усе найкраще для їхнього духовного й фізичного вдосконалення, про гарантії використання їхніх здібностей на благо суспільства.
Недаремно свято дітей відзначають 1 червня — у перший день довгоочікуваного літа та шкільних канікул, в який відбуваються численні заходи для дітей: народні гуляння, безкоштовні виставки, презентації, конкурси дитячої творчості та ігри. В цей день батьки приділяють своїм дітлахам підвищену увагу, створюючи їм дійсно гарне свято.
Але так хотілося б, щоб це свято тривало не один день на рік. А про тяжко хворих та знедолених дітей пам'ятати завжди. Дорослі не повинні забувати народну мудрість — «Чужих дітей не існує!».

 

Переглядів: 465 | Додав: bilogirya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz