Сайт бібліотеки

Білогірського опорного закладу ім.І.О.Ткачука


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 260
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Травень » 23 » У Києві презентували перший у світі китайський "Кобзар"
15:07
У Києві презентували перший у світі китайський "Кобзар"

                                                                     

Сьогодні, відбулась подія міжнародного значення у галузі культури - презентація "Кобзаря" Тараса Шевченка, перекладеного китайською мовою. Видання створене у співпраці багатьох державних інституцій України та Китаю, але фінансувалося лише коштами посольства КНР.

- Робота тривала майже рік спільно з Китайською академією каліграфії і живопису. У серпні 2015 року група китайських художників здійснила низку поїздок по "шевченківським місцям", познайомилися з Україною та творчістю Шевченка. Протягом поїздки художники робили ескізи, які пізніше стали ілюстраціями для "Кобзаря", - розповіла головний зберігач Національного музею Тараса Шевченка Юлія Шиленко.

До оформлення книги долучилися навіть військовослужбовці Китаю. Наприклад, деякі каліграфічні роботи написані генералом армії КНР, який є одночасно головою китайської асоціації художників.

Цей проект є унікальним, адже переклад "Кобзаря" вперше виконаний з українських джерел і вперше інтерпитується художниками східної культури. На сторінках "Кобзаря" роміщений паралельний переклад китайською мовою поруч із українським оригіналом. У книзі є вислови Івана Франка і Лесі Українки про Шевченка, слова європейських класиків про свободу. Віце-президент Китайської академії каліграфії і живопису Алан Юй зазначив, що деякі поезії у книзі надруковані на спеціальному папері, який, за його словами, дорожчий за золото.

- Тарас Шевченко належить Україні, а тепер належить і Китаю. Це людина світу, яка боролася за свободу і за мир. - підсумував Алан Юй.

Переглядів: 547 | Додав: bilogirya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz